2024. április 25., csütörtök
FONTOS

400 millió forintos projekt az intézményfejlesztés érdekében

“Versenyképes iskola, versenyképes vidék.” Ez a címe annak a mintegy 400 millió forintos projektnek, aminek nem titkolt célja, hogy komplex intézményfejlesztés jöjjön létre a Gyulai Szakképzési Centrumban. A program érinti a pályaorientációt, vagyis a tanuló egyéni igényeinek figyelembevételével segíti a megfelelő szakma kiválasztását a lehető legszélesebb információnyújtás révén. Emellett erősíti a szakképzést, illetve cél, hogy minél több tanulót bevonjanak a szakképzésbe.

A projekt segítségével megvalósulhat a pedagógusok továbbképzése, illetve az eszközfejlesztés, ami a forrás 40 százalékát teszi ki.

A projektindító rendezvényen előadást is hallhattak a résztvevők “Szakképzés 2018, avagy kérdések és válaszok, tévhitek és igazságok” címmel.

Minden évben közel 3000 tanuló végzi el a nyolcadik osztályt a megyében, nekik mintegy 1/3-uk tanul tovább szakközépiskolában, a több, mint 2/3-a pedig megoszlik a szakgimnázium és a gimnázium között. Mészárosné Szabó Anna kiemelte, a megyei iparkamara álláspontja az, hogy az általános iskolai időszak végén egy szűrő intézkedésre van szükség, hogy a szakképzésekbe megfelelő alapkompetenciákkal rendelkező diákok kerülhessenek be.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …