2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Szeged-Grosics – Soroksár 2-0

Négy tavaszi mérkőzéséből csak egyszer, a Gyirmót ellen kapott ki a Soroksár, Lipcsei Péter együttese egy Kazincbarcika elleni, 2-0-ás sikerrel hangolt a Szeged-Grosics ellen. A pályaválasztó szegedi gárda ugyan győzelemmel kezdte a tavaszt, azóta viszont nem nyert a csapat, így a találkozó előtt az utolsó előtti helyen állt.

Az erős szél a vendégeket zavarta meg először, a 3. percben Szabó Péter labdája okozott zavart a soroksári védelemben. A 8. percben Szabó szabadrúgása után Zádori vette át a labdát, de a kisebb kavarodás után a hazaiak nem jutottak el lövésig. A 15. percben Gergényi bedobása után Hegedűshöz került a labda, a lövésnek is beillő beadásra azonban senki sem érkezett a hosszú oldalon.

A hazai próbálkozások után a egyre inkább fölénybe került a szél által támogatott Soroksár, bár igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 28. percben a Gárdos labdájával kilépő Dvorschák rúgott luftot. A 31. percben Szabó Péter végezhetett el szabadrúgást, és szépen tekert a kapu rövid oldalába. A 41. percben Huszák ugratta ki Popovot, de Gergényi remek ütemben érkezett, és szerelt. A hosszabbításban Gárdos adott be a jobb oldalról, az érkező Lakatos elől Achim az utolsó pillanatban mentett.

A második félidőben hamar megduplázta előnyét a Szeged-Grosics. Az 51. percben Szabó Péter ment el a jobb oldalon, beadását Fejős Áron félfordulatból még a felső lécre lőtte, a kipattanót viszont Zsinavonics a kapuba tette. Nem sokkal a gól után Kundrák vezette a labdát a jobb oldalon, beadásával azonban a társak nem tudtak mit kezdeni. Közel egy órányi játék után a Szeged pontrúgásokból veszélyeztetett, a túloldalon Frőhlich tolta meg hosszan a labdát. A 66. percben a bal oldalon futott a hazai támadás, Fejős beadásával Zádori fordult le, passza azonban már nem volt pontos. A 76. percben Hegedűs ment el a bal oldalon, passzával Zádori lépett ki, Szabó lövésébe azonban Valencsik belelépett. A túloldalon a Soroksár előbb egy szöglet után alakított ki veszélyt Alekszics kapujánál, majd hamarosan Dvorschák fejesét ütötte ki a szegedi hálóőr. A Soroksár az utolsó percekben is próbálkozott, nagyobb gólszerzési lehetőség nélkül, a hosszabbítás perceiben még a vendég védőknek kellett tisztázniuk Kertész Tamás elől. Az eredmény viszont nem változott, Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soroksár 2-0.

A Szeged-Grosics fontos győzelmet aratott, mert ezzel feljött a már bentmaradást jelentő 17. helyre. A csapat vasárnap a Kazincbarcikához látogat, majd egy szerdai meccs következik Szolnokon. A következő hazai mérkőzést április 15-én, vasárnap vívják a Gyirmót ellen.

Nézze meg ezt is:

A járás legjobb vers- és prózamondói versenyeztek

  Huszonhárom felső tagozatos diák mérte össze tudását a kedd délutáni, a könyvtárban megrendezett járási …