2024. április 24., szerda
FONTOS

Második helyen a Jobbik, harmadikon az MSZP-P végzett a gyulai választókerületben

Gyulán, Békés megye 3. számú választókerületében több mint húsz országgyűlési képviselőjelöltre adhatták le voksukat a választók vasárnap.

A kormánypárti győztes mellett négyen értek el 1% feletti eredményt. 578 szavazatot kapott a Momentum jelöltje, Nagy Zoltán, akinek a pártja az országos listán 2,8%-ot ért el. Így ők nem jutottak be a parlamentbe, ellenben az Lehet Más a Politikával, akik országosan majdnem 7%-ot értek el. Helyi jelöltjük, Szabó László ennél valamivel rosszabbul szerepelt a maga 3,6%-os eredményével.

A választókerületben 18%-kal harmadik helyen végzett az MSZP-Párbeszéd és a DK támogatásával induló Pluhár László. Az eredmények tükrében Elek polgármestere a közösségi oldalán döbbenetét fejezte ki, és azt írta, az ellenzék összefogással jobb eredményt érhetett volna el.

A második legtöbb szavazatot országosan és helyben is a Jobbik kapta, Dévényi-Dabrowsky Géza a szavazatok 22,5%-át nyerte el.

A 2018-as választások eredményeként az országgyűlésben öt frakció alakulhat. 2010-hez és 2014-hez hasonlóan ismét kétharmados győzelmet aratott a Fidesz-KDNP pártszövetség. A kormánypártok a 106 egyéni választókerületből 91-et nyertek meg, köztük a négy Békés megyeit.

Bejutott a parlamentbe továbbá a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és az LMP.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …