2024. április 24., szerda
FONTOS

Mintegy 23 millió forint helyből, zsebből

Egy nap alatt két olyan teherautót is ellenőriztek a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei Gyula határában, melyekről kiderült, hogy rakományuk címzettjeinek jelentős adótartozása van.

A külföldről érkezett kamionokat EKÁER ellenőrzésen vizsgálták a pénzügyőrök. Az egyik teherautó több mint 15 millió forint értékben szállított használt műszaki cikkeket, míg a másik autó rakománya megközelítőleg 4 millió forint értékű hántolt rizs volt. A NAV munkatársai az EKÁER bejelentés ellenőrzése mellett azt is megvizsgálták, hogy a szállítmányok címzettjeinek van-e adótartozása. Kiderült, hogy a gazdálkodóknak csaknem 23 millió forint
áfatartozásuk van.

Hogy a hátralékot felhalmozó vállalkozóknak lehetőségük legyen a tartozás kiegyenlítésére, tájékoztatták a pénzügyőrök a cégek képviselőit az ellenőrzésről és fennálló tartozásukról.
Ilyen esetekben a helyszíni ellenőrzésen a NAV munkatársainak lehetőségük van a végrehajtandó tartozás megállapítása után arra, hogy a tartozás kiegyenlítésére járművet foglaljanak le, vagy az áru lerakásának helyén a teljes árukészletet, illetve egyéb ingóságokat foglaljanak.

A tájékoztatás után a cégek még a közúti ellenőrzés befejezése előtt banki átutalással kiegyenlítették mintegy 23 millió forintos áfatartozásukat.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …