2024. április 26., péntek
FONTOS

Leváltották Galbács Mihály városi tanácsnokot

A Gyulai Termál Fc szakmai stábja és a gyulai futballdrukkerek leveleit is felolvasta Görgényi Ernő polgármester a képviselőtestület április ülésén.
A téma az egyesület elnöke, Galbács Mihály képviselő, városi tanácsnok körül kialakult konfliktus volt, aki körül a polgármester szerint elfogyott a levegő. Az elmúlt egy évben ugyanis több olyan ügy volt, amik miatt elvesztette képviselőtársai bizalmát – ennek jele volt az is, hogy két héttel ezelőtt kizárták a Fidesz gyulai frakciójából.
A problémák között szerepelnek kifizetetlen számlák, elhúzódó beruházások, valamint hogy a nem önkormányzati tulajdonú, de az önkormányzat támogatásából működő egyesület szakemberei nem kapták meg időben fizetésüket. Ezeknek is köszönhető, hogy a város labdarúgó-utánpótlásának nevelését a Gyulasport Nonprofit Kft. veszi át, ám az egyesület elnöki posztjáról a városvezetés nem tudja eltávolítani Galbács Mihályt.
A hosszan elhúzódó vita után a képviselőtestület többsége úgy döntött, megfosztja városi tanácsnoki tisztségétől Galbács Mihályt.
Az ülésen emellett tárgyalták az önkormányzati tulajdonú cégek 2017-es gazdálkodását és 2018-as költségvetését. A közüzemi kft. ügyvezető igazgatója beszámolójában sürgős feladatnak nevezte a dolgozóik béralapjának növelését a biztonságos működés érdekében.

A képviselők végül zárt ülésen az Erkel Ferenc Gimnázium intézményvezetői posztjára benyújtott pályázatokat értékelték, a testület Fodorné Horváth Anettet igazgatói pályázatát.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …