2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hazai sikerek a 19. Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenyén

A gyulai Cseke János veszi át a legeredményesebb bérfőzető díjat a 19. Gyulai Pálinkafesztiválon
Pénteken este átadták Budapest kulcsát Görgényi Ernő polgármesternek, szimbolikusan jelezve ezzel, hogy Gyula lett a pálinka fővárosa a 19. alkalommal megrendezett pálinkafesztivál idejére.

Az eseményhez kapcsolódó párlatversenyre idén 850 mintát küldtek az ország minden területéről, ezeket szakmai zsűri értékelte három kategóriában. Az italok közül 532 ért el olyan eredményt, ami alapján bronz-, ezüst-, vagy aranyminősítést érdemelt ki.

A kereskedelmi párlatok legjobbjait szombat kora délután, a városháza dísztermében jutalmazták. A kategóriában a tuzséri jonatánalma-pálinka nyert. Itt adták át a Békés Megyei Önkormányzat díját is, a Megye Pálinkája 2018-ban a Gyulai Pálinkamanufaktúra vadcseresznye párlata lett.

Szombaton a várnál folytatódott a díjak átadása magán- és bérfőző kategóriákban. Utóbbiban szintén hazai siker született, az év legeredményesebb bérfőzetője ugyanis a gyulai Cseke János lett, és az ő besztercei szilvapárlata érdemelte ki a legjobb bérfőzetett párlatnak járó díjat is. 2018 legeredményesebb bérfőzdéje a Szabolcs Arany Pálinkaház lett, a legeredményesebb magánfőző díjat pedig a kaposvári Kaszás Hajni vehette át, valamint övé lett a legjobb magánfőzőtt párlat is.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …