2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szeged-Grosics – Mosonmagyaróvár 0 – 0

A mezőny két, hosszú ideje veretlen csapata, a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Mosonmagyaróvár csapott össze szerda délután, a gyulai Grosics Akadémián. A tét egyik gárda sem volt kicsi, hiszen a 3 pont megszerzésével mindketten nagy lépést tehettek a bentmaradásért.

A találkozó elején a Szeged mutatott lendületesebb játékot. A 2. percben Coroian fejese után Szabó Péter vette célba a kaput, de a léc alá tartó lövést Heinrich Márk kiütötte. Nem sokkal később Tóth Levente csent el egy labdát, majd indult meg a kapu felé, de a beadása nem talált embert. 20 perc játék után Szabó Péter lőtt távolról, de a kapus védett. Öt perc elteltével nagy lehetőséghez jutottak a vendégek, egy bal oldali akció végén Kulcsár Kornél ugratta ki Eszlátyit, aki átemelte a labdát a kifutó Alekszicsen, de a kapun is.

A második félidőben is hatékonynak bizonyult a Mosonmagyaróvár védekezése, a Szeged nem nagyon boldogult a vendégek betömörülő védelmével.

Az 50. percben Gergényi beadása után Germán fejelt, de mellé. A vendégek olykor kitörtek a meddő szorításból, a 65. percben Kovács Botond beadásánál a szegedi hátsó alakzat zárt jól. A kissé kinyíló mosoniakkal szemben az ellentámadásból azonnal veszélyes kontrát vezetett a Szeged, Germán adott jó labdát Zádorinak, Zsivanovics azonban nem tudott jól játékba avatkozni.

A 70. percben villant az MTE, a Tóth Gáboron irányt változtató labdával Eszlátyi lépett meg, a jól középre tett labdát Bartos Julián nem találta el, a hosszún érkező Zsirai Martin lövését a visszaérő Alekszics bravúrral védte.

A 90. percben Bartos indult meg a jobb oldalon, majd az elé kerülő labdát Darázs Péter bombázta kevéssel mellé. A hosszabbításban előbb Bartos lövését fogta Alekszics, majd Zádori fejese suhant el a kapu előtt.

A szegedi gárda jelenleg a kiesést jelentő, 18. helyen áll, hátránya öt pont a 11. pozícióban lévő Siófokkal szemben, és mindössze egy a már bentmaradó helyen lévő, 17. Budafokhoz képest.

A Szeged-Grosics vasárnap Győrbe látogat, majd május 13-án a Zalaegerszeget fogadják.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …