2024. április 20., szombat
FONTOS

Jubileumi futás és kerékpározás a sérült gyermekekért Gyulán

Immáron tizedik alkalommal rendezték meg a “Fuss a sérült gyermekekért! jótékonysági versenyt Gyulán. A kezdetekkor, tíz évvel ezelőtt még csak közel 150-en futottak a sérült gyerekekért, idén pedig már több mint 1500 versenyző indult el a többféle távokon.

Idén is megrendezték az Arany-Maratont, ahol a 42 kilométeres távot Nagyszalontáról, Gyula testvérvárosából indították. A gyulai események között volt a Prohászka Zsolt emlékfutás, melyen gyermekek vettek részt, majd az Almásy-örömkör következett, ahol sérült és egészséges gyerekek futottak.

Az eseményen két kerékpáros túrát rendeztek Az egyik 42, a másik 100 kilométeres volt, mindkettő áthaladt a határon.

Az utóbbi években gyarapodott a külföldi indulók száma, de emellett az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, akik fontosnak tartják az ilyen jótékony eseményeket.

Felföldi Sándor elmondta, a befolyt összegből gyógyászati segédeszközöket vásárolnak, emellett fizetni tudnak olyan gyógykezeléseket, melyeket a társadalombiztosítás nem finanszíroz. Békés megye különböző járásaiból sérült, illetve halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat nyaraltatnak, ezt a programot harmadik éve rendezik meg.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …