2024. március 29., péntek
FONTOS

Több vendég jött Gyulára 2018 telén, mint 2010 nyarán

23 százalékkal bővült a vendégéjszakák száma Gyulán a legfrissebb adatok szerint – ha az idei év első három hónapját a tavalyi, hasonló időszakkal vetjük össze.

Mindezt Komoróczki Aliz, a gyulai turisztikai kft ügyvezetője mondta el a Gyula Tv-nek. Megjegyezte, ezek az adatok azért is kiemelkedőek, mert 2018. márciusában majdnem annyi vendég kereste fel a várost, mint 2010 augusztusában, az idei január több vendégéjszakát hozott, mint nyolc éve a szezon legforgalmasabb hónapjai.

A remek eredmények a szakember szerint egy hosszú, lassan évtizedes fejlődés eredményeiként értékelhetők. Kezdve onnan, hogy a 2010-es évek elején korszerűsítették az Erkel és az egykor Agro, ma Gyula Hotelt. Ezután a TDM szervezet fejlesztése, a Park hotel felújítása, majd az Aquapalota, az Almásy kastély és további szállodák korszerűsítése, apartmanok építése következett.

A további turisztikai fejlesztések – ahogy arról már korábban beszámoltunk – ősszel kaphatnak új lendületet. Ekkor kiemelt turisztikai régióvá válhat Gyula és Békéscsaba, ez pedig azt jelentené, hogy jelentős fejlesztési források érkezhetnek majd a térségbe.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …