2020. augusztus 5., szerda
FONTOS

Épül a színpad a gyulai várban és a Csónakázó-tavon

Javában zajlanak a készületek a várszínház 55. nyári évadára, a várban már félkész állapotban van a színpad és a nézőtér.

A két és fél hét múlva kezdődő, másfél hónapig tartó szezon előadásainak egy részét a több mint 500 éves téglavár falain belül tartják. Itt a nézőtér nagysága sokszor az előadások színpadigényétől is függ.

A vár melletti Csónakázó-tavon található színpad is félkész állapotban van már.  Itt nagyjából 550 néző fér el, a nagy érdeklődésre számot tartó produkciók esetén azonban ez bővíthető.

A vár és a tószínpad mellett a kamarateremben, a református és katolikus templomban is lesznek előadások, szakmai programok. A teátrum élén első nyári évadát töltő Elek Tibor elmondta, várszínház közönsége már ma este részt vett egy Hamlet előadáson, Budapesten a Vígszínházban. Ez a várszínház hagyományos Shakespeare Fesztiváljához kapcsolódik.

A Gyulai Várszínház 55. évada a Székely János napokkal kezdődik június végén, ezt követi júliusban az egyhetes Shakespeare Fesztivál, augusztus elején pedig erdélyi magyar színházak mutatkoznak be a teátrum színpadán.

Nézze meg ezt is:

Felelevenítették az 1956-os forradalom gyulai eseményeit

  A nyár és az ősz folyamán több alkalommal is lehetőséget kapott az Október 23. …