2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 06. 05.

– 1920-ban már csak a papírt kaptuk meg arról, ami 1918 őszén történt – hangsúlyozta a Nemzeti Összetartozás Napjának hétfői, gyulai rendezvényén Galambos István. A Nemzeti Emlékezet Bizottságának kutatója azt mondta, az ország megcsonkításához vezető események közül az egyik legfontosabb az volt, hogy a Károlyi kormány a gyakorlatban nem vállalta a határok védelmét.

– Az ország legjobb motoros rendőrei, gépkocsizó járőrei, valamint karos forgalomirányítói mérik össze tudásukat az Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyen, Gyulán. A két napos rendezvényen elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek, a közlekedők emiatt forgalomkorlátozásokkal szembesülhetnek.

– Románváros két területén is korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert. A részletekről Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő számolt be a Gábor Áron utcán megtartott sajtótájékoztatón.

– Már épül a színpad és a nézőtér a várban és a csónakázó tavon. A Gyulai Várszínház 55. nyári évada június 24-én kezdődik, a vár- és tószínpad mellett a kamarateremben, valamint a református és a katolikus templomban is lesznek előadások.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …