2024. április 24., szerda
FONTOS

Bálterem és látványkonyha is lesz az Almásy-kastély cselédszárnyában

Az Almásy-kastély cselédszárnyaként ismert, felújítás előtt álló épületrészt mutatta be Béres István főépítész szerdán délelőtt.

A több helyiségből álló szárny rehabilitációja után itt színházi, táncos vagy zenés előadások és konferenciák megtartására alkalmas báltermet hoznak létre. Emellett gasztrotörténeti csemegetárat és a kastély kiállításának korszakaihoz kapcsolódó látványkonyhát alakítanak ki, ahol főzőkurzusokat tartanak. Az új szárny az év egészében alkalmas lesz a vendégek fogadására.

A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, a beruházásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 1 milliárd forintot  biztosít a kormány. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke elégedett az eddigi fejlesztésekkel Gyulán, ennek is köszönhető az újabb támogatás. A mostani beruházás az elmúlt évek egymásra épülő felújításainak újabb lépése. Békés megye turisztikai központjában ezeknek köszönhetően tavaly több mint félmillió vendégéjszakát töltöttek el.

Az egymilliárd forintból a cselédszárny mellett megújul a Szent Miklós-park is. A beruházások befejezésének határideje 2019 augusztus 31, a munkálatokhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárásokat nyáron folytatják le.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …