2019. május 23., csütörtök
FONTOS

Lopta az áramot, majd kigyulladt az épület – így bukott le

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, mert a Békéscsaba külterületén lévő hétvégi házában szabálytalanul, a méretlen fővezetékből vételezte az áramot. Az épületben tűz volt, ezután indult büntetőeljárás a tulajdonos ellen.

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, mert a Békéscsaba külterületén lévő hétvégi háza elektromos hálózatát a villanyórát megkerülve rákötötte a méretlen fővezetékre. Így fizetés nélkül használta az elektromos energiát. A hétvégi házban 2018. február 21-én tűz volt. A katasztrófavédelem szakemberei, akik az oltást végezték, az épületben dissou, PB-gáz és oxigénpalackokat találtak. Az utóbbiakat le tudták hűteni, de a dissou palackot azért, hogy ne robbanjon fel, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya mesterlövészének ki kellett lőnie.

A tűz okát a katasztrófavédelem vizsgálta. A rendőrség is helyszíni szemlét tartott, mert a hétvégi házban a tulajdonos a villanyóra megkerülésével, a méretlen fővezetékből vételezte az áramot. A férfi kihallgatásán elismerte, hogy a szabálytalan bekötést ő készítette, a lopással okozott kárt az áramszolgáltatónak megtérítette.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 68 éves békéscsabai férfi ellen vádemelést javasol. A 2018. június 7-én lezárt nyomozás iratait a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Barátja adatait adta meg a rendőröknek

Jogosítvány nélkül vezetett, de nem akarta, hogy megbüntessék, ezért barátja adatait adta meg a rendőröknek …