2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Négy napig a kézműves söröké volt a főszerep Gyulán

Szombaton, az első alkalommal megrendezett Gyulai Kézműves Sörfesztivál harmadik napján hirdették ki a fesztiválhoz kapcsolódó nemzetközi sörverseny eredményeit.

A szakmai megmérettetésre 167 minta érkezett több országból, Magyarországon kívül többek között a gazdag sörkultúrával rendelkező Belgiumból és Csehországból is. A gyulai versenyre 116 kisüzemi sörfőzde és 51 házi sörfőző nevezte italát. Előbbi kategóriában hat bronz, tíz ezüst, nyolc arany és hat champion díjat osztottak ki, a fődíjat pedig a győrújbaráti Vaskakas és Társa söre kapta. A házi amatőr sörfőzők közül kilenc ital érdemelt ki bronz minősítést, kettő ezüstöt, négy aranyat, négy pedig champion díjat. Ebben a kategóriában Bába Ákos nyerte a fődíjat, aki évekkel ezelőtt Prágában döntötte el, hogy megpróbálkozik a házi sörfőzéssel.

Az elmúlt években egyre több helyen megjelenő kézműves, más néven kraft sörök változatosabb ízvilágot kínálnak az iparilag, nagyüzemben előállított italoknál. A verseny és a fesztivál célja is az volt, hogy lehetőséget adjanak ennek a fajta sörkultúrának a bemutatkozásra.

Az első gyulai sörfesztivál ideje alatt több kisüzemi sörfőzde termékeivel is megismerkedhettek a résztvevők, a színpadon pedig koncertek várták a fesztiválozókat.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …