2019. május 23., csütörtök
FONTOS

Dragomán Györggyel találkoztak a gyulai olvasók a könyvhéten

Dézsi János könyvtárigazgató köszöntötte D ragomán Györgyöt az ünnepi könyvhét alkalmából megtartott gyulai író-olvasó találkozón.

A József Attila-díjas íróval Dávid Péter beszélgetett, aki felidézte, milyen volt elsőre olvasni A fehér király című Dragomán-regényt. A több mint harminc nyelvre lefordított mű Erdélyben játszódik, a román diktatúra legsötétebb korszakában.

A marosvásárhelyi születésű Dragomán György az elmúlt évtizedek magyar prózairodalmának egyik legolvasottabb szerzője. Elmondta, az elmúlt években az online platformok lehetőséget adnak a rövidebb terjedelmű műfajok közlésére. Ezek közül is a tárcát tartja az egyik legfontosabbnak.

Dragomán György legutóbbi, Oroszlánkórus című kötetében minden novella egy-egy zenei stílushoz kapcsolódik, a heavy metáltól a klasszikus zenéig. Az író a művekben ezt a zenei sokszínűséget igyekezett megjeleníteni irodalmi eszközökkel.

Nézze meg ezt is:

Méhcsaládot fogadtak örökbe a református óvodások

  Műsorral ünnepelték a méhek világnapját a gyulai református óvodában. Ez alkalommal különleges meglepetésben részesültek …