2024. április 19., péntek
FONTOS

Olasz-magyar megállapodás született Újkígyóson

Stratégiai megállapodást írt alá a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az újkígyósi városházán. A kedd délután megkötött együttműködés célja az, hogy erősítsék a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat.

Az eseményen több megyei település is bemutatkozott. Görgényi Ernő gyulai polgármester előadásában többek között bemutatta a fürdőváros gazdasági lehetőségeit, valamint azt az oktatási rendszert, amely biztosíthatja a jövőben a szakemberek utánpótlás képzését.

Magyarország számára jelenleg is Olaszország az egyik legfontosabb kereskedelmi partnerország. A gazdasági kapcsolatok tovább fejleszthetők, főleg a vidéki együttműködések erősítésével.

A kedden aláírt megállapodás során többek között létrejön a békési kamara honlapján egy “Olasz Info Point” elnevezésű felület, ahol az olaszországi üzleti információk és lehetőségek jelennek meg a magyar partnerek felé.

Kedd délután megrendezték a “Made with Italy Business Meeting” elnevezésű workshopot, melynek célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson a helyi cégeknek az olasz-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …