2022. december 5., hétfő
FONTOS

Jövőre elkészül a Kondoros-Tiszakürt szakasz

Gőzerővel folyik a munka Kardos és Csabacsűd között, javában zajlik az új út nyomvonalát keresztező vasúti pályák felüljáróinak építése.

Hétfő délelőtt az M44-es gyorsforgalmi út fejlesztésének aktuális állásáról tartottak helyszíni sajtótájékoztatót. Dankó Béla országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy a 145 milliárd forintba kerülő munkálatok a tervek szerint haladnak a Tiszakürt és Kondoros közötti, 60 kilométeres szakaszon.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője arról beszélt, hogy előrelépés történt a Tiszakürt-Lakitelek szakaszon is, hiszen kiválasztották a kivitelezőt arra a közel 10 kilométeres szakaszra. A gyorsforgalmi út ezen része nettó 50 milliárd forintba kerül, de tartalmazza a Tiszán építendő kétszer két sávos híd a költségeit is.

A Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszon 2019 harmadik negyedévében, vagyis bő egy év múlva fejeződhetnek be a munkálatok, Kondoros és Békéscsaba között pedig várhatóan 2021 második negyedévében közlekedhetünk a gyorsforgalmi úton.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …