2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 06. 27.

Témák:

– 3 milliárd forintból, mintegy 5 kilométeres szakaszon erősítik meg a Hármas-Körös árvízvédelmét. A 2021 februárjában záruló projekt nyitókonferenciáját a Körös-völgyi Vízügyi Igazgatóság épületében tartották.

– 46 hallgató szerzett diplomát a 2017/18-as tanév tavaszi félévében a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán. Az egészség- és szociális tudományi képzést másfél éve vette át a Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye, így ez volt az első teljes tanév az egyházi keretek között.

– Négy gyulai általános iskola épületét újítják fel a nyáron – hangzott el a 3Témában. A műsorban szó esett arról a programról is, mely révén a gyulai tankerületi központ 2 év alatt 2400 gyermek táboroztatását oldja meg.

– A város szinte minden kiállítótere megnyílt szombat este, az idei Múzeumok Éjszakája alkalmából. Többek között élő panoptikum, kézműves foglalkozás, pincetárlat, valamint tortadíszítés várta a látogatókat.

– Bemutatták az idei Békés Megye Pálinkáját, a Gyulai Pálinka Manufaktúra 2012-es Báró Harruckern Vadcseresznye Pálinkáját. A hagyományteremtő céllal elindított címet a győztes pálinkafőzde használhatja, illetve az ezt a tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …