2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A gyulai húsipar kulisszatitkaival ismerkedtek magyar cégvezetők

A 150 éves gyulai húsipar kulisszatitkaiba nyertek bepillantást az ország különböző régióiból érkező cégvezetők csütörtökön délelőtt.

A Gyulahúsban megtartott üzemlátogatáson a vendégek a hungarikumot is gyártó cégben zajló munkafolyamatokkal ismerkedtek meg közelebbről. A látogatók különböző iparágak képviselői közül kerültek ki. Kecskeméti Attila cége, a Sofidel Hungary Kft higiéniai termékeket gyárt. A cégvezető-helyettes elmondta, a Gyulahús termékeivel eddig csak a boltok polcain találkozott, és nagyon érdekes, egyben megnyugtató is volt látni, hogyan készülnek.

A látogatáson több mint negyven cég képviselői vettel részt, ők – a Gyulahúshoz hasonlóan – mindannyian jogosultak a Magyar Termék eredettanúsító védjegy használatára. Ezt a kizárólag magyar alapanyagból, Magyarországon készült termékek érdemlik ki. Emellett fontos és szigorúan ellenőrzött kritérium, hogy a gyártás során minden jogszabályt betartsanak a cégek, így a védjegy garantálja az adott termék megbízhatóságát. A Gyulahús számára ezért is fontos a Magyar Termék minősítése – hangsúlyozta az eseményen Daka Zsolt gyulai ügyvezető.

Az üzemlátogatás után Benedek Eszter mutatta be a Magyar Termék Nonprofit Kft. eredményeit és céljait a partnerek számára. A gyulai találkozó a szervezet 2017-ben indult Magyar Kincsek programsorozatának ötödik állomása volt.

A vendégek az üzemlátogatás után a város egyéb nevezetességeivel ismerkedtek meg, előtte azonban még kóstolót kaptak azokból a termékekből, melyeknek gyártásába bepillantást nyertek a délelőtt folyamán.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …