2022. december 5., hétfő
FONTOS

Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény munkatársait díjazták

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Nem csak megemlékezésekkel ünnepli Magyarország az anyák megmentőjének születésnapját, hanem országszerte elismeréseket osztanak az egészségügy dolgozóinak. Péntek kora este a gyulai Vigadóban az egészségügyi alapellátás dolgozói számára adtak át elismeréseket.

Az emlékünnepségen idén három egészségügyi dolgozó, Dr. Küzdi Ágnes iskolaorvos, Gombosné Medve Katalin védőnő, valamint  Forrás Imréné gyermekápoló munkáját ismerték el.

Dr. Küzdi Ágnes munkája során a 6-25 éves korosztály egészségügyi vizsgálatáért, szűréséért, védőoltások beadásáért felelős. Figyelemmel kíséri az egészségi állapotban bekövetkezett változásokat, baleseti sérülések akut ellátását, krónikus betegségek kezelését, szakiskolák részére a gyakorlaton résztvevő tanuló alkalmasságának vizsgálatát végzi, pályaválasztási tanácsadást tart. Részt vesz az egészségnevelő tevékenységben, környezet-egészségügyi feladatokat lát el. Munkájára igényes, precíz, lelkiismeretes. Két gyermek édesanyja.

Gombosné Medve Katalin védőnői feladatai mellett 2010 óta csoportvezetői tevékenységet is ellát, melynek keretében a változó szabályozási környezet rengetegében ösvényt kijelölve segíti kollégái munkáját. Elvitathatatlan érdemei vannak a munkájához kacsolódó, városunkban megtartásra kerülő
helyi, regionális vagy országos rendezvények, konferenciák munkatársaival közösen történő
szervezésében, melyek közül az anyatejes táplálást népszerűsíteni hivatott anyatejes nap
kiemelkedően fontos esemény.

Forrás Imréné jelenlegi munkahelyén – az 1. számú gyermek háziorvosi körzet rendelőjében – 1987. január 1.óta dolgozik ápoló-asszisztensi munkakörben. Tapasztalt ápoló, amit a környezete illetve a páciensek visszajelzése is megerősít. Munkája során odafigyel nem csak a test, hanem a lélek ápolási szükségleteire is, amelyben toleranciája és jókedve segíti. Kollégáival szemben is segítőkész, szakmáját alázattal, hivatástudattal gyakorolja, példaként állítható a közösség elé.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …