2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 07. 09.

Témák:

– Semmelweis napi ünnepséget tartottak a gyulai Vigadóban. Az emléknapi rendezvényen az Egészségügyi Alapellátási Intézmény dolgozóit díjazták.

– Önkéntesek takarították a sírokat és vágták vissza az elburjánzott növényzetet szombat délelőtt a németvárosi Szent József temetőben. A Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat rendszeresen gondozza a sírokat, és fontosnak tartják, hogy a civileknek is példát mutassanak a közösségi munkában.

– A tavalyi első ütem után a napokban a járdaépítési munkálatok második része is befejeződött az Erdélyi Sándor utcában. A hétfői, helyszíni sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester, körzeti képviselő számolt be a részletekről.

– 1969 óta járnak Gyulára festők és szobrászok nyaranta, hogy műtermekben és a szabadban képezzék magukat. A művésztelep alkotóközösségének kedvelt témája Németváros, ahol a hétköznapi élet mozzanatait örökítik meg.

– Ezrével kerültek elő a hamisítványok abból a három kamionból, melyeket a NAV Békés megyei pénzügyőrei Gyulánál ellenőriztek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …