2019. május 24., péntek
FONTOS

Több százan indultak az országos szenior táncfesztiválon, Gyulán

Több száz táncolni szerető nyugdíjas érkezett a július elején Gyulára, ahol a X. Országos Szenior Táncfesztivált rendezték meg.

A művelődési ház színpadán az időskorúak a táncos műfajok széles repertoárját mutatták be.  A gyulai fesztivál indulói nevezhettek akár néptáncos koreográfiával, akár párosban, társastánc-produkcióval. Voltak ugyanakkor, akik egészen újszerű táncformát mutattak be.

Az esemény célja az volt, hogy megmutassa, a nem csak a fiatalok kedvelt szórakozási formája a tánc, aminek idős korban rengeteg jótékony hatása van. Egyrészt kiváló formája a könnyed testmozgásnak, emellett a nyugdíjas tánccsoportok közösségi élményt nyújtanak, segítenek elkerülni az elmagányosodást. Az eseményen több mint 350 szenior táncos 46 produkciót mutatott be párban vagy csoportban.

A táncfesztivál előadásait  háromtagú zsűri, Hegedűsné Farkas Lilla és Antali Zoltán táncpedagógusok és Virág Veronika balettművész értékelte.

Nézze meg ezt is:

Együtt erősítené a térség turizmusát Gyula és Békéscsaba

Szerda délután, a CsabaParkban rendeztek szakmai fórumot, ahol az ezzel kapcsolatos lehetőségeket mutatták be. Komoróczki …