2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Előzzük meg a zseblopásokat – figyelmeztet a rendőrség

Fesztiválokon, nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken, piacokon, utazás közben különösen ügyelni kell a pénztárcákra, mobiltelefonokra. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai segítenek abban, hogy a lopásokat megelőzzük.

Utazás, vásárlás, szórakozás közben is vigyázzanak személyes dolgaikra! – ezt kéri a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A nagy tömeget vonzó nyári fesztiválokon, rendezvényeken, illetve piacokon, zsúfolt buszokon, vonatokon különösen figyelni kell a pénztárcákra, mobiltelefonokra. Irataikat, pénzüket, bankkártyáikat ne könnyen hozzáférhető zsebekben tartsák! Inkább tegyék jól zárható, cipzáras táskába, amit tömegben maguk elé tudnak fogni! Gyakori, hogy a piacokon vásárlók addig, amíg egyik árustól a másikig elmennek, a bevásárlókosárba, a már megvett dolgok tetejére teszik a pénztárcájukat. Onnan pillanatok alatt, észrevétlenül le lehet venni. Ugyanígy egy bővebb ruha külső zsebéből is könnyen ki lehet venni egy pénztárcát vagy egy telefont anélkül, hogy a tulajdonos érezné, valaki belenyúlt a zsebébe.

A pénztárcában, a bankkártya mellett soha nem legyen ott a PIN-kód! Ha a kártya eltűnik, a bankjuknál minél hamarabb tiltassák le! Mindig csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire előreláthatólag szükségük lesz! Vásárlás közben nem tanácsos a pénztárcát, táskát, mobiltelefont a bevásárlókocsiba tenni. Nézelődés közben ugyanis nehéz folyamatosan a bevásárlókocsira is figyelni.

Ha lopás történik, hívják azonnal a 112-es segélyhívón a rendőrséget és kérjék a közelükben lévők segítségét is!

Nézze meg ezt is:

Baleseteknél helyszíneltek és bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2022. november 25-én öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …