2024. április 20., szombat
FONTOS

Útra keltek, hogy életet merítsenek

 

Idén először, a hagyományteremtés szándékával indult el az Egyházmegyei Zarándoklat. Célja, hogy a közös, Isten felé tartó vándorlás az egyházmegye közösségéhez tartozás érzését erősítse. A fő ág az a hat és fél kilométeres útszakasz volt, mely Földeákról vezet Óföldeákig. Az egy­ház­megye szervezésében megvalósult zarándoklat mindenki számára nyitott volt olyannyira, hogy lehetőségektől, életkortól függően mindenki maga dönthette el, honnan indulva és milyen módon szeretne a közös találkozóhelyre megérkezni.

Nemcsak a környező Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, de a távolabbi Békés megye néhány plébániája is képviseltette magát. A gyalogos, kerékpáros, buszos és autós zarándokok közös szentmisére gyűltek össze Óföldeákon, az Árpád-korból fennmaradt Szűz Mária Keresztények Segítsége templom előtti téren. Becslések szerint legalább háromszázötven résztvevő csatlakozott a zarándoklathoz. Sokan vállaltak önkéntes segítői feladatot is.

A Teremtés könyvéből vett „Keljünk útra, hogy életet merítsünk!” (Ter 43,8) mottó különleges módon vált valóban életté az együtt átélt élmények és az imádság révén. Az érkezést követő ebédet, a zenei és irodalmi műsort követően délután ismét a lelki töltekezésre nyílt lehetőség. A 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra való készület jegyében és a szentségi Jézus jelenlétében tartottak adorációt a templomban, melyet a napot lezáró és megkoronázó szentmise követett Kiss-Rigó László püspök celebrálásában.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …