2024. április 23., kedd
FONTOS

Sikeres felkészülésen van túl a Szeged-Grosics Akadémia

Két, gyulai felkészülési mérkőzést játszott az elmúlt héten a Szeged-Grosics Akadémia. Szerdán a román másodosztályban szereplő UTA Arad ellen lépett a pályára Popovits Pál együttese.

A találkozó szegedi fölénnyel és agilis hazai játékkal kezdődött, melynek már a 19. percben meg is lett az eredménye. Oláh Gergő átlövése nagy erővel vágódott a kapu jobb oldalába. A csapat az előny birtokában sem állt le, és további támadásokat vezetett másodosztályú riválisa ellen. A 39. percben Cigan próbálkozását még hárította az aradiak kapusa, a kipattanót viszont Zádori értékesítette. A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék, több fiatal is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. A vendégek a 75. percben szépítettek, egy szép támadás végén lőtték ki a hosszú alsót. A szerdai mérkőzés végeredménye Szeged-Grosics Akadémia – UTA Arad 2-1.

Pénteken a román harmadosztályú Borossebes együttesével játszott a csapat.

Mezőnyjátékkal kezdődött az első félidő, melyet időnként szegedi helyzetek színesítettek. Az első játékrész végét jelző sípszó előtti percben Achim indította Hegedűst, aki a középen érkező Máténak passzolt. Az üresen hagyott szegedi támadó a védők között a kapuba talált. A 63. percben Pászka szögletét Farkas csúsztatta fejjel a vendég kapuba. Nem sokkal később, a 70. percben tovább növelte előnyét a Szeged-Grosics Akadémia. Szabó szabadrúgásával átemelte a sorfalat, ezzel Pászkát indította. Ő középre ívelte a labdát, melyet Máté könnyen a kapuba helyezett.

Az eredmény a hármas sípszóig már nem változott, a Szeged-Grosics Akadémia 3-0-ra győzött.

A Szeged-Grosics Akadémia augusztus 4-én, szombaton a Makó ellen lép pályára a harmadosztályban.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …