2024. április 19., péntek
FONTOS

Erősödő képzés, fejlődő játékosok

4–1-re nyert a Grosics Akadémia U17-es együttese a szezon utolsó mérkőzésén a Pécs ellen

Felemás bajnoki évet zárt a Grosics Akadémia. A fiatalabb korosztályok látható fejlődésen mentek keresztül, és igaz ez az U14-es és az U15-ös csapatokra is annak ellenére, hogy e két gárda nem tudta megőrizni NB I-es tagságát. Az idősebbek alapvetően megfeleltek az elvárásoknak.

Az eredmények alapján kevesebb, az elvégzett munkát és a látható fejlődést tekintve több okunk lehet az örömre a Grosics Akadémia öt kiemelt korosztályának elmúlt egy évét tekintve. Az U14-es és az U15-ös gárda ért el ugyan szép eredményeket az ország legjobb csapatai ellen, de nem tudta megőrizni tavaly kivívott elsőosztályú tagságát.

Az NB II-es bajnokság középmezőnyében végzett a 16-os, a 17-es és a 19-es gárda, közülük a feljutás és a kiesés kérdésében az U17 szereplése a meghatározó, ezért az ő szereplésüket övezi a legnagyobb figyelem.

A csapat számára nehezen indult a bajnokság, de a gárdát idény közben átvevő szakember, Takács László vezetésével végül a 8. helyen zártak az NB II-ben, vagyis az ország 16. legjobb együttesének mondhatják magukat. Mindezt úgy, hogy stabil NB I-es klubok korosztályos csapatait, így a Paksot és az UTE gárdáját is le tudták győzni.

– A tavasz során voltak jó sorozataink, és persze vannak találkozók, melyekre fájó szívvel gondolunk. Azt terveztük, hogy elérjük a dobogót, és bár ez nem sikerült, így sem lehetünk elégedetlenek – összegzett Takács László vezetőedző.

Jövőre a mostani U16-osok képviselik a Grosicsot a legfontosabb korosztályban.

– Ha minden jól alakul, képesek lehetünk arra, hogy harcban legyünk az elsőosztályért, és akár ki is vívjuk az élvonalbeli tagságot az akadémiának – mondta ezzel kapcsolatban Bohák Dominik, a csapat játékosa.

Halász László szakmai vezető szavaiból az derült ki, hogy a képzés terén sikeresnek tekinthető az edzők tevékenysége.

– Az elmúlt évben történtek negatív dolgok, kiesett két csapatunk, de ha csak ennek a két korosztálynak a képzését nézzük, akkor előrébb léptünk. A kissé létszámhiányos idősebbek megfeleltek a mostani elvárásoknak – hangsúlyozta.

A 14 évnél fiatalabb labdarúgókkal kapcsolatban Halász László azt mondta, jól dolgoztak az edzők, aminek köszönhetően remélhetőleg pár éven belül szintet lépnek.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …