2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Felújítják a lila iskolát Gyulán

Egy természettudományos szaktanterem és egy nyelvi labor korszerűsítése folyik ezekben a napokban is a gyulai lila iskolában.

A péntek délelőtti bejáráson kiderült, a két helyiségben megújul az elektromos rendszer, és már elkészült az új  álmennyezet, és kicserélték a nyílászárókat. Hamarosan kicserélik a padlóburkolatot, és új bútorokkal rendezik be a két termet. Mindezeken túl a vizesblokk, a folyosói szekrények és más elemek is megújulnak az intézményben.

A pénteki sajtótájékoztatón Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója mondta el, hogy összesen 3 milliárd forint értékben valósítanak meg infrastrukturális fejlesztéseket a Gyulai Tankerület 16 intézményében.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, az elmúlt nyolc évben nagy figyelmet fordítottak Gyulán az oktatási-nevelési intézményrendszer korszerűsítésére. Kiemelte, a szomszédban már folyik a bölcsőde fejlesztése, jövőre megkezdik az óvoda felújítását, az iskola pedig most egy újabb, jelentős ráncfelvarráson esik át.

Kovács József országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Gyula központú választókerületben komoly forrásokat használnak fel azért, hogy emelkedjen az oktatás színvonala.

Gyulán az önkormányzati tulajdonú általános iskolákban a Dürer és a lila iskola mellett az Implomban és a Bayban is folynak munkálatok.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …