2024. március 29., péntek
FONTOS

Összeütközött két vitorlázórepülő Békés megyében

A balesetben az egyik repülőgép lezuhant, de vezetője még idejében kiugrott belőle, így nem sérült meg. A pilóta és a roncs felkutatásában a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai közösen vettek részt.

Összeütközött két vitorlázógép 2018. augusztus 5-én, 15 óra 20 perc körül Vésztő közelében.

A bejelentést követően a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre indultak. Eközben érkezett az információ, hogy az egyik balesetet szenvedett gép nem sérült meg és a pilótája épségben le tudott szállni a Békéscsabai Repülőtéren.

A másik vitorlázó vezetője az ütközés után kiugrott, a gép pedig egy kukoricatáblára zuhant. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a földön kezdték meg a pilóta és a roncs felkutatását, a mentőszolgálat pedig mentőhelikoptert indított. A gép személyzete kis idő múlva egy tisztáson észrevette a pilótát, így a földi egységek a helikoptert követve hamar megtalálták a férfit, aki sértetlenül ért földet az ejtőernyőjével. Ezt követően a mentőhelikopter személyzete megkezdte a roncs felkutatását is, ami rövid időn belül eredményre vezetett.

A baleset okát és körülményeit a Szeghalmi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …