2024. április 19., péntek
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia – Makó FC 4-1

A Makót fogadta szombaton a Szeged-Grosics Akadémia az NB III. Közép csoportjának 1. fordulójában. A vendégek az előző idényben a 16-os tabella 13. helyén végeztek a harmadosztályban, míg a hazaiak az utolsó előtti helyen estek ki az NB II-ből.

Kátai Gábor játékvezető sípszava után nem sokkal már veszélyeztetett is a Szeged-Grosics. Cigan lövését fogta a makói hálóőr. A vendégek sem tétlenkedtek sokáig. Szilágyi indította Baboleket, de Farkas megakadályozta a makói játékos próbálkozását. A 12. percben a szegedi védők között Szilágyi elé került a labda, lövését Szántai hárította.

A 16. percben Juhász lábában akadt meg Szabó Péter, kinek síp- és szárkapocscsontja is eltörött. Az esetet követően Juhászt kiállította a játékvezető, Szabóhoz viszont mentőt kellett hívni, 27 percig állt a játék. A szegedi játékost a kórházban még aznap megoperálták, hosszú kihagyás vár rá.

A játék 22. percében Oláh próbálkozott távoltól. 2 minutummal később Pászka szögletét a védelem Oláh elé fejelte, aki magabiztosan lőtt a makói kapuba. Nem kellett sokat várni a következő hazai gólra. Achim ívelése után Cigan fejjel talált be. A 39. percben Erdei ellen szabálytalankodott a büntetőterületen belül Lipták, így Kátai játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Máté váltotta gólra. A 44. percben veszélyeztetett a Makó, de 3-0-ás szegedi vezetéssel folytatódott a játék a második félidőben.

Az 52. minutumban Busa-Babolek-Busa volt a labda útvonala. Az utóbbi az elfekvő Szántai alatt a kapuba lőtte a labdát. Nem sokkal később ismét próbálkozott a Makó, de ezt a lehetőséget már nem tudták gólra váltani. Az 59. percben egy hazai szögletet követően Hegedűs vehette volna be kétszer is a makói kaput. A 67. percben tovább növelte góljainak a számát a Szeged-Grosics. Pászka indította Cigant, aki nem hibázott. A 77. percben Pászka próbálkozott távolról. A mérkőzés eredménye a hármas sípszóig már nem változott. Szeged-Grosics Akadémia – Makó FC 4-1.

A Szeged-Grosics szombaton a Pécs ellen lép pályára. A csapat következő hazai mérkőzését augusztus 18-án, szombaton, a Szekszárd ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …