2024. március 29., péntek
FONTOS

Családi nap Szeged-Tarjánban

Pünkösd másnapján megtartották a hagyományos családi napot Szegeden, a Tátra téri Szent Gellért Plébánián, melyen több mint háromszázan vettek részt, köztük sok-sok kisgyermek.

Ivanics István, volt KDNP-s országgyűlési képviselő és felesége „A család szerepe az áldozattá, bűn­el­kö­ve­tő­vé válás megelőzésben” címmel tartottak saját tapasztalataikra épülő előadást, vagy inkább tanúságtételt.

Nagy érdeklődést váltottak ki és sok egyéni tapasztalatot is felszínre hoztak a kiscsoportos megbeszélések. A felnőtteknek szóló előadással párhuzamosan a gyermekeknek kézműves foglalkozásokat tartottak, melyek keretében lehetett nemezelni, csuhét fonni, festeni és csillámporral „tetoválni”. A programot tovább színesítette az ugrálóvár.

A közös ebéd után a cserkészek illetve a szülők bevonásával családi vetélkedőre került sor, mely a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt nagy élményt jelentett, majd gyermekhangverseny következett, ahol az egyházközség kis virtuózai adtak ízelítőt hangszeres tudásukból: fuvoláztak, hegedültek, zongoráztak, trombitáltak, illetve egy nyolcgyermekes apuka gitározott. A legkisebbek hittanos „mutogatós” dalokat énekeltek.

A családi napot közös szentségimádás és szentmise zárta, melyet Mária, az Egyház Anyja tiszteletére mutatott be Benyik György plébános.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …