2024. március 29., péntek
FONTOS

Sikeres évadot zárt a Gyulai Várszínház

Eredményesnek és sikeresnek értékelte a Gyulai Várszínház 55. évadát Elek Tibor igazgató a péntek délelőtt, a teátrum igazgatósági épületében megtartott sajtótájékoztatón. Azt mondta, a szakma és a közönség is pozitívan értékelte a 47 napos nyári évadot, melyen öt saját bemutatót vittek színre.

Elismeréssel szólt az elmúlt hetekről Görgényi Ernő gyulai polgármester, kiemelve, a teátrum idei évada erősítette a város jó hírnevét és vonzerejét. A polgármester azt mondta, örül neki, hogy a várszínház erősítette közönségbarát profilját, hiszen ezt a színházat annak az arany középútnak kell jellemeznie, mely mint fogalmazott, a puszta szórakoztatás és az öncélú művészkedés között húzódik.

Az eseményen elhangzott, az előadásokon a Körösvölgyi Sokadalom programjait is ide számolva mintegy 25 ezren vettek részt. Elek Tibor kiemelte, gazdasági helyzetük stabil, bevételeiket idén új forrásokból is ki tudták egészíteni. A következő nyárral kapcsolatban kiderült, folytatódik a korábbi, sikeres éveket jellemző együttműködés a Nemzeti Színházzal, lesz Shakespeare Fesztivál és Erdélyi hét, ugyanakkor az idei programokat egyfajta túlkínálat jellemezte, ezért vélhetően kevesebb produkciót mutatnak majd be.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …