2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A történelmi értékek megőrzése a legfontosabb az íjászatban

Magyarországon évezredes múltra tekint vissza az íjászat. A nem mellesleg négyszeres világ- és létszeres Európa bajnok Hunyiné Domokos Emőkét a kezdetekkor a versenyzésen túl az íjászat hagyományőrző értékei és szépségei inspirálták.

A honfoglaláskori magyarok életmódjukból fakadóan kiváló íjászok voltak. Ezt tanúsítja a híres középkori mondás is: A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket! Hunyi Tamás, a Nyílegyenes Íjász Klub elnöke szerint ezekhez az örökségekhez kell felnőni, és méltóan képviselni az íjászatot.

A magyar íjak és nyílvesszők a mai napig népszerűek és megtalálhatók akár egy más nemzetiségű hagyományőrző, íjász gyűjteményében is.  Mára már itthon is, az ország számos területén működik íjász egyesület, ahol bárki kipróbálhatja magát. A történelmi íjászat egyfajta időutazás a múltba. A történelmi íjászat hangulata, a korhű, történelmi jellegű ruhák világa könnyen rabul ejti a nézőket és a leendő íjászokat.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …