2024. április 24., szerda
FONTOS

Négy új térfigyelő kamerával bővült Gyula külterülete

Négy új térfigyelő kamerával bővült Gyula külterülete, jelentették be a csütörtök délután, a Kétegyházi úton megtartott sajtótájékoztatón.

A város vezetése elkötelezett az állampolgárok biztonságérzetének, személyi és vagyonbiztonságának növelésében, a jogsértések visszaszorításában, a bűnmegelőzésben, a rendőrség bűnüldöző tevékenységének segítésében – hangzott el az eseményen.

A kamerák kiépítése egy 2017-es pályázat segítségével közel 5 millió forint támogatás mellett több, mint fél millió forint saját forrással valósult meg.

A Kétegyházi, valamint az Eleki úton egy-egy, a Kétegyházi út – Kálvária tanya kereszteződésében pedig két térfigyelő kamerát szereltek fel. Korábban szintén a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával Ajtósfalván, Szanazugban, illetve a Sarkadi úton, a Fekete-Körös hídjánál kerültek ki térfigyelő kamerák.

Az új kamerák a már 13 éve üzemelő térfigyelő központhoz csatlakoznak, amely a rendőr-kapitányságon üzemel, ahol a képrögzítés is történik. A megfigyelést a polgármesteri hivatalban a közterület-felügyelők egy kliens gépen tudják követni. A térfigyelő kamerák mellett tájékoztató táblák lettek elhelyezve, melyek jelzik, hogy ez egy kamerával megfigyelt terület.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …