2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Új néven, nagy célokért

 

Szegedi és gyulai telephelyen, immár egységesen Szeged-Grosics Akadémia néven működik a továbbiakban a két korábbi egyesület. Lapzártánk előtt még javában folyt a felkészülés a Szeged-Grosics Akadémia gyulai és szegedi együtteseinél.

– Sikeresnek érzem a felkészülést, jól állunk, fizikai erőben különösen. Adott a csapaton belüli összhang, de tudjuk, a tavalyihoz hasonlóan ebben az idényben sem lesz sok hibalehetőség, mert erős mezőny vár ránk – mondta az U 16-os szegedi Jakó Dávid, aki Gyulán készül a kiemelt NB II-es bajnokságra.

– Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, a legtöbbet kihozni magunkból. Célunk az, hogy a lehető legtöbb játékost adjuk fel az U 17-nek, és ott játszanak a fiatalok. Van 5-6 emberem, aki az egy évvel idősebbek között is megállhatja a helyét – mondta Kikity Márió, a csapat vezetőedzője.

A fürdővárosban egy bő, huszonöt tagú kerettel dolgozik az U 19-es csapat.

– Többedmagammal az U 17-ből kerültem fel ebbe a korosztályba, ahol a tavalyi gárdával jól össze lesz gyúrva a társaság. Szeretnénk minél előrébb végezni, bízom benne, nem lesz ellenfelünk a bajnokságban – mondta Fülöp Krisztián, a csapat játékosa.

Az együttes vezetőedzője, Kovács Rudolf elégedett azzal, hogy minden poszton két játékos harcol a kezdőcsapatba kerülésért, az egészséges verseny jót tesz nemcsak a fiatalok fejlődésének, hanem a csapatnak is.

– Kemény terhelést kaptak a fiúk az elmúlt hetekben. Ügyes játékosokkal dolgozom, akik hamarosan bekopoghatnak a felnőtt csapat ajtaján – fogalmazott a szakember.

A korábbi Grosics Akadémia és a Szeged 2011 immár új néven, Szeged-Grosics Akadémia néven folytatja a térségben kiemelkedőnek számító labdarúgó utánpótlás képzést.

– A két egyesület most már egy, mely két különböző, szegedi és gyulai telephelyen működik. Az előttünk álló bajnoki év során komoly célokért küzdenek majd a játékosok – hangsúlyozta Halász László szakmai vezető, akinek a munkáját asszisztens szakmai vezetőként Majó Ádám segíti. A scout rendszert Kiss Balázs irányítja, míg a technikai vezetői feladatokat Szegeden továbbra is Ivány Tamás, Gyulán pedig Gut Veronika látja el.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …