2022. december 5., hétfő
FONTOS

15 000 látogató 5 év alatt a Tájvízházban

2013 júliusában nyílt meg, azóta várja a látogatókat a Távízház kiállítása. A folyamatosan megújuló, közönségcsalogató kínálatnak köszönhetően a múzeum évente közel 3000 vendéget fogad. Öt év elteltével így már több, mint 15 ezren voltak kíváncsiak a Körös-vidék természeti értékeire.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság által létrehozott Tájvízház kiállítás a Körös–vidéki tájról, a vizekről, természeti értékekről, valamint a gyógyfürdőzésről és a népi gyógyászatról mutat be hasznos ismereteket a látogatók számára. A vendégek hagyományos és korszerű kiállítási elemek, multimédiás eszközök segítségével bepillantást nyerhetnek a régi idők közfürdőinek hangulatába, valamint megismerhetik a török-fürdők világát.

A gyulai Tájívház az évek során különböző programokkal kedveskedett látogatóinak, ide sorolható például a minden évben népszerű múzeumok éjszakája, amikor egy este alatt 7-800 ember is megfordul a kiállítótermekben. A Tájvízház munkatársai igyekeznek a gyerekek érdeklődését is felkelteni, ezt tanúsítja, hogy a múzeum 2015 óta pedagógiai tanórákkal várja az iskolásokat a folyószabályozások témakörben.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc mesém: A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó

A magyar népmesék sorozat következő epizódját a karácsonyi iskola tanulójától, Popa Viktóra Reginától hallhatjuk.