2024. április 20., szombat
FONTOS

BikeSafe: biztonságot nyújt a kerékpárok regisztrációja

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei folyamatosan biztosítják a lehetőséget arra, hogy a tulajdonosok regisztráltathassák kerékpárjaikat a „BikeSafe” program keretében.

A Házhoz megyünk program egyik fontos eleme a „BikeSafe” ingyenes kerékpár-regisztráció, melynek lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan is feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget. A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai folyamatosan biztosítják a lehetőséget arra, hogy aki szeretné, regisztráltathassa kerékpárját a „BikeSafe” rendszerben. Békéscsabán minden héten kedden az Árpád Gyógy – és Strandfürdő  nyári bejáratánál, csütörtökön és pénteken pedig a Szent István téren várják az érdeklődőket.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …