2024. április 23., kedd
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia U19 – PMFC U19 0-2

A hétvégén elkezdődött a küzdelem a labdarúgó utánpótlás bajnokságokban is. Az új néven, a szegedi központtal szorosabb kapcsolatot ápoló Grosics immár Szeged-Grosics Akadémiaként fogadta a Pécs együttesét a kiemelt NB II-es bajnokságban.

Erdélyi Tamás játékvezető sípszava után 15 perccel megszerezte a vezetést a baranyai gárda. Egy szögletet követően Csutora kiöklözte a labdát, ami Gellén és Szabó után Széles elé került. Lövését Pataki csúsztatta a kapuba.

Nem sokkal később a másik oldalon Bús szabadrúgása ment a kapu fölé. Az ezt követő kirúgásból megiramodott a Pécs. Belső indult meg középen, majd Gellén rúgta a labdát a kapusba. A 20. percben egy vendég szöglet után pattogott veszélyes területen a labda a játékosok lábai között. Kilenc perccel később Bús szabadrúgását öklözte Gergő. Nem sokkal később a másik oldalon Horváth ollózását védte Csutora. A 36. percben közel volt az egyenlítéshez a Grosics Akadémia. Varga passzolt Orosznak, aki a kapu mellé lőtt.

A második játékrész elején Dér lövését kellett védenie Csutorának. A kipattanó Bischoff elé került, majd Horváthnak passzolt, aki bevette a gyulai kaput. A 70. percben Orosz lőtt a kapu mellé. Hat perccel később pedig Kárpács lövése nem talált kaput. A 80. minutumban Vitéz ívelt Gesztinek, kinek fejesét Gergő hárította. Nyolc perccel később Csernik, majd Bischoff lövését hárította a gyulai kapus. A hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Grosics Akadémia – PMFC 0-2.

A Szeged-Grosics Akadémia szombaton az UTE Labdarúgó Akadémia ellen lép pályára. A csapat következő hazai mérkőzését szeptember 8-án, szombaton, a Videoton ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …