2024. április 23., kedd
FONTOS

80 millió forintból újították fel a Zöldkereszt épületét

Energetikai korszerűsítés mellett belső felújítás és akadálymentesítés történt a Zöldkeresztnél. Az épületet összesen 80 millió forintból újították fel, ebből 60 millió forint egy nyertes pályázatnak köszönhető.  A pályázati forrás mellett önerőre is szükség volt a felújításhoz. Kovács József országgyűlési képviselő szerint az, hogy Gyula ilyen és ehhez hasonló eredményeket ér el, az a város megfelelő gazdálkodásának köszönhető.

Az ünnepélyes szalagátvágás után ajándékokat adtak át a Zöldkereszt dolgozói számára, ezzel hálálva meg több évtizedes munkájukat, valamint segítségüket, amivel hozzájárultak a felújításhoz, ugyanis az épület belső tereinek megújításában nagy szerepet kapott az ott dolgozók, valamint a szolgáltatást igénybe vevők véleménye.

A beruházásnak köszönhetően külön választották a dolgozói és a betegbejáratot, és egy korszerű várótermet is kialakítottak. Emellett ezentúl öltözőhelység is lesz az épületben. A felújítás során a meglévő nyílászárók hőszigetelése, a homlokzat felújítása, valamint a fűtéskorszerűsítés volt a legfontosabb.

A Béke sugárút és az Eötvös utca kereszteződésében található Zöldkereszt hamarosan újra kész fogadni a gyógyulni vágyókat. A felújítás a terveknek megfelelően valósult meg, ezt követően már csak a rendelőtermek berendezése és a szükséges eszközök beszerelése maradt hátra.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …