2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Más autójával menekült a rendőrök elől, majd balesetezett a 44-esen

Személyautó és rendőrautó ütközött össze a 44-es számú főúton, Békésszentandrás közelében. A rendőrök megpróbálták megállítani a kocsit, mert jelzést kaptak arról, hogy az autót vezető férfi a tulajdonos engedélye nélkül közlekedik a járművel.

A tulajdonos engedélye nélkül vitt el egy személyautót egy férfi 2018. augusztus 27-én, 6 óra 40 perc körül, Battonyán, egy üzlet elől.

A kocsival 12 óra után néhány perccel, a 44-es számú főúton, Szarvas felé közlekedett. Útközben áthaladt a Kardoson felállított VÉDA kamerák alatt is. A rendszer az autó rendszáma alapján jelzést küldött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy körözött járművet azonosított. Az ügyeletvezető azonnal küldte a közelben szolgálatot teljesítő gépkocsizó járőröket, akik rövid időn belül megtalálták a keresett autót. Fény és hangjelzést használva utasították a jármű vezetőjét, hogy húzódjon félre.

A férfi ekkor megállás helyett gyorsított és megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. Szarvas belterületén oldalról nekiütközött egy tehergépkocsinak, majd továbbhajtott. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei folyamatosan mögötte haladtak, majd Békésszentandrás külterületén mellé érve ismét felszólították, hogy álljon meg. A férfi ekkor a rendőrautó felé kormányozta a kocsit, és érintőlegesen nekiütközött. Ettől elveszítette uralmát a járműve felett, árokba hajtott és felborult.

A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, ellene a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

A helyszínelést végző Orosházi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett miatt nyomoz, a Szarvasi Rendőrkapitányság pedig több közlekedési szabályszegés miatt kezdeményezett eljárást ellene.

Nézze meg ezt is:

Baleseteknél helyszíneltek és bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2022. november 25-én öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …