2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 08. 29.

Témák:

– Befejeződött a gyulai Almásy-kastély pincéjében, az épület felújítását megelőző régészeti kutatás során talált fej nélküli csontvázak vizsgálata. Az antropológiai vizsgálat ugyan megállapította, hogy férfiakról van szó, de sokminden továbbra is rejtély maradt.

– Várhatóan még az idén elkészül a film arról az útról, mely egy vállalkozó szellemű, Békés megyei társaság 31 napos hajóútjáról készült. A 3Témában az Északi-tengertől a Körösökig hajózó csapat két tagja beszélt élményeikről.

– Hagyomány, érték, közösség. A Békés Megyei Önkormányzat harmadik alkalommal rendezi meg szeptember első szombatján a megyenapot. A rendezvény célja idén is az, hogy ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, erősítse az itt élőkben az összetartozás érzését, illetve egy értékes nappal örvendeztesse a kilátogatókat.

– Szeptember elsejétől eltűnnek a hagyományos izzók. A LED-lámpák ötször kevesebb energiát fogyasztanak a halogén izzóknál, amik évi 15 millió tonna szén-dioxid kibocsátásáért felelnek csak Európában.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …