2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az idősek mobilitásának a megtartása a legfontosabb

Négy településen lát el szociális alapellátási feladatokat a Gyulai Kistérség szociális és gyermekjóléti intézménye.

A szervezet életében a legnagyobb szegmenst az idősügyi ellátás foglalja el. Az intézmény három idősek otthonával is rendelkezik Gyulán. Sokan keverik az idősek otthona és az idősek klubja fogalmat egymással. Kiss Szabolcs, az intézmény vezetője Évgyűrűk című műsorunkban a két szolgáltatást mutatta be.

Egy másik, az intézmény által nyújtott szolgáltatás az idősek otthona. A két szolgáltatás között a nevükben meg is jelen a különbség, ez esetben otthonról beszélünk, ami 24 órás ellátást biztosít. Fontos tudni, hogy idősek otthonába az nyerhet felvételt, aki minimum napi 4 órás ellátásra szorul. A családok számára nagy dilemma szokott lenni, hogy igénybe vegyék-e a szolgáltatást, természetesen komoly döntésről van szó, ezért is kell közösen, kellőképpen átbeszélve meghozni ezt a döntést.

Az idősek otthonával kapcsolatban még sok emberben az a kép él, hogy az otthonban zárt ajtók vannak. Kiss Szabolcs elmondta, hogy ez a rendszer elmúlt, és kifejezetten az a cél, hogy az ellátottnak megmaradjon a mobilitása. Csütörtök este, Évgyűrűk című műsorunkban Kiss Szabolcs további információkat fejt ki a Kistérség által nyújtott szolgáltatásokról.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …