2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az anyatejes táplálás fontosságát hangsúlyozták

A gyermekek megóvásáért mindent meg kell tennünk, ezért is fontos a védőnők munkája – mondta a a Gyulán megrendezett, országos védőnői konferencián Görgényi Ernő polgármester.

Hangsúlyozta, több, mint egy évszázada rendelkezünk ezzel a hivatásrenddel, mely hitvallása szerint mindent megtesz a gyermekek egészségéért.

A csütörtök délutáni megnyitón Sárosi Tamás, a kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője hangsúlyozta, a védőnői munka a magyar egészségügyi ellátás egyik sarokköve.

Odor Andrea országos vezető védőnő kiemelte, 2016 óta a korábbinál nagyobb lendületet vett a szoptatási kultúra népszerűsítése. Erre szükség is van, mert az édesanyák egy jelentős része annak ellenére nem szoptat, hogy megtehetné.

A gyulai esemény a védőnők szakmai fejlődésének, továbbképzésének egyik fontos állomása volt. Ezt a rendezvényt 1992 óta szervezik meg Magyarországon.

A konferencia pénteken további előadásokkal folytatódik, többek között a kenguru módszer használatával, a koraszülött családok támogatásáról és az anyatejes világnapi programokról esik szó.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …