2023. február 1., szerda
FONTOS

Mezőberényben versenyeztek a Békés megyei polgárőrök

A Mezőberényben megrendezett megmérettetésen csapatban a gádorosi polgárőrök, egyéniben pedig egy szarvasi polgárőr nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. szeptember 8-án, Mezőberényben rendezte meg a XIV. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét. A versenyzőket Jakusovszki Zoltán r. alezredes, a Mezőberényi Rendőrőrs parancsnoka köszöntötte. A rendezvényen részt vett Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője is. Mindketten elismerően szóltak a polgárőr szervezetek tagjainak rendőrséget segítő, önkéntes munkájáról.

A verseny célja, hogy a polgárőrök felfrissítsék közlekedési ismereteiket. A megmérettetésen a versenyzők elméleti feladatokat, tesztet oldottak meg, majd a gyakorlatban, egy erre a célra kialakított pályán is próbára tették ügyességüket.

Egyéniben Jansik István lett az első, a második helyen pedig Pljesovszki János végzett. Mindketten a Szarvasi Polgárőr Egyesület tagjai, ők képviselik majd Békés megyét a 2018. szeptember 29-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn. Harmadik helyezett lett a gyulai Pintér Sándor, negyedik helyen végzett a mezőberényi Nemes Márton, az ötödiknek járó díjat pedig a békéscsabai Óvári Attila vehette át.

A csapatversenyben az Orosházi Rendőrkapitányságot képviselő polgárőrök szerepeltek a legjobban. Első helyezett lett a Gádorosról érkezett négyes, Horváth János, Prozlik Sándor, Prohászka Lajos és Bakos András. A harmadik helyen pedig a szintén az orosházi térségből érkezett kardoskúti polgárőrök, Őzse Richárd, Németh Nándor, Valaczkai Mónika és Csekő Rita végeztek. Második helyezést ért el a Békéscsabai Rendőrkapitányság békéscsabai és csabaszabadi polgárőrökből álló csapata, amelynek tagjai voltak: Kesjár Mátyás, Kesjárné Erős Erzsébet, Kulcsár Tibor és Harangozó Róbert.

A díjakat átadó Pelleg József r. alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető méltatta a verseny résztvevőinek felkészültségét és gratulált a győzteseknek a teljesítményükhöz.

Nézze meg ezt is:

Több, mint 200 diák írta meg a felvételit az Erkelben

  Már több éves hagyomány, hogy helyszínt biztosít a központi írásbeli vizsgák számára az Erkel …