2019. június 20., csütörtök
FONTOS

Fiatalokkal a keresztény Európáért

Ezzel a címmel szervezett szakmai találkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegye június 25-29. között, amelyen a helyi részt­vevők Közép-Európa országainak partnerszervezeteivel együtt a helyzetértékelés során feltárt akadályokra keresték a megoldást, a gyakorlatokat és a módszereket.

Öt ország ifjúsággal foglalkozó szakemberei – Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Magyarországról – workshopok és előadások segítségével kaptak tágabb képet a fiatalok mai helyzetéről, szociológiai, pszichológiai és vallási szempontból.

A hét programjai között szerepelt Uzsalyné Pécsi Rita valláskutató elő­adása is, akinek a segítségével képet kaphattak a résztvevők az érzelmi intelligencia lényegéről és fontosságáról, valamint megismerhették a kora ifjúkori életkori sajátosságokat, a virtuális világ veszélyeit és a személyes hitélet megszilárdítását.

A program egy másik fontos része volt Gábor Miklós előadása, aki A magyar ifjúság vallásgyakorlata országos felmérés eredményeit ismertette. Az elhangzottakat és saját tapasztalatai­kat Gaga Zsuzsa vezetésével dolgozták fel a résztvevők a műhelymunkák alatt. Ezáltal közelebb kerülhettek ahhoz, hogy megértsék a fiatalokat, és így hatékonyabbá váljanak az ifjúságnevelés különböző területein.

A nemzetközi projekt célja a fiatalok körében a keresztény és kulturális értékek megszilárdításának módszertani vizsgálata, valamint a jó módszerek népszerűsítése. A projekt részcélja: megvizsgálni a Kárpát-medencei együttműködő partnerek módszertanát az intézmények, szervezetek ifjúságügyben végzett tevékenységét, valamint nemzetközi jó gyakorlatok gyűjtése és adaptálása az egyházmegye módszertanába, az ifjúságügyi szakemberek és közösségvezetők képzésével.

Nézze meg ezt is:

A futball mellett is fontos a tanulás

A személyes karakter és a gyors gondolkodás lehet a kulcs a jövőt illetően Kertész Dániel …