2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 09. 10.

Témák:

– Szombat késő délután megnyílt a Kincsek őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum című kiállítás az Almásy kastélyban. A tárlaton számos nagyszerű darabot vonultat  fel, legértékesebb darabja az a 14 karátos aranyból készült, gyémántokkal díszített babérkoszorú, amelyet Erkel Ferenc kapott 50 éves karmesteri jubileuma alkalmából.

– Pályázati forrásból újulhat meg a németvárosi Máriás ház – jelentette be a szombati szilvalekvár főzés helyszínén Kónya István alpolgármester. A hagyományőrző rendezvénye négy üstben készült az édes finomság, a folyamatos kavarást igénylő művelet jó alkalmat teremtett arra, hogy a helyi közösség tagjai jobban megismerjék egymást.

– Közleményt adott ki a gyulai önkormányzat az EDÜ-vel kapcsolatban napvilágot látott sajtómegjelenések kapcsán. Azt írták, az elmúlt napokban bejárta az ellenzéki médiát egy politikai összeesküvéselmélet-szerű történet a nagy hagyományokkal rendelkező Erkel Diákünnepekkel kapcsolatban.

– A látottak igazolják a szakértői vizsgálat eredményét, vagyis sok olyan, látszólag egészséges fát vágnak ki a Béke sugárúton, melyek belül már teljesen elkorhadtak.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, ma és holnap félpályás útlezárás mellett folyik a munka, mely az időjárás függvényében a következő néhány héten folytatódik. Utána következik az ültetés, a Béke sugárúton 45 piros virágú vadgesztenyét ültetnek ki.

– Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt szombat délelőtt a gyulai piacnál.

– Tüzet okozott két 16 éves fiú egy felújítás alatt álló játszótéren, Békéscsabán. Csak a szerencsén múlott, hogy nem esett bajuk.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …