2019. június 20., csütörtök
FONTOS

Sajtóközlemény az Erkel Diákünnepeket ért politikai sajtótámadások kapcsán

Közleményt adott ki a gyulai önkormányzat az EDÜ-vel kapcsolatban napvilágot látott sajtómegjelenések kapcsán.

“Az elmúlt napokban bejárta az ellenzéki médiát egy politikai összeesküvéselmélet-szerű történet a nagy hagyományokkal rendelkező Erkel Diákünnepekkel kapcsolatban.

Az ellenzéki sajtóban Kiss János távozásával kapcsolatban megjelent írások minden ténybeli alapot nélkülöző találgatások.

A mai napon Kiss János saját Facebook-oldalán közzétette álláspontját, amelyben nyilvánvalóvá tette, hogy távozásának nincsenek politikai okai.

Arra kérünk mindenkit, akinek valóban fontos az EDÜ jövője és politika-mentessége, hogy ne tegye kultúrpolitikai csatározások színterévé a jeles hagyományokkal bíró gyulai diákrendezvényt.

AZ EDÜ Alapítvány kuratóriumának élén Kiss János munkáját Farkas Mária nyugalmazott tanárnő, az Erkel Ferenc Gimnázium volt igazgató-helyettese veszi át, aki amellett, hogy közmegbecsülésnek örvendő gyulai polgár és az elmúlt évtizedekben is aktív részese volt az EDÜ szervezésének, nem köthető egyetlen politikai párthoz, vagy ideológiához sem.”

Nézze meg ezt is:

Durva felhőszakadás jöhet a következő órákban!

Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat a békéscsabai, gyulai, mezőkovácsházi, …