2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyulai győzelem az országos vízirendészeti versenyen

Megismételte tavalyi sikerét és újból az élen végzett a gyulai kettős, a rendőr-főkapitányságok vízirendészeti versenyén.

Tizenhetedik alkalommal rendezte meg 2018. szeptember 11-e és 13-a között az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága az Országos Vízirendészeti Járőrversenyt. A versenynek ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont Sopronban és a Fertő tónál. Idén az elméleti és a gyakorlati feladatokban 14 csapat mérte össze tudását.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot Márk Róbert r. zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze és Medve István r. főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője képviselte.

A megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában a gyulai kettős érte el a legjobb eredményt és állhatott a dobogó legfelső fokára. Emellett sorozatban a negyedik alkalommal elért első helyezés elismeréseként a két győztest egy vándorkupával is megajándékoztak a szervezők. Külön díjban részesült Márk Róbert r. zászlós, aki az elméleti versenyben első helyezést ért el.

Mindkét rendőr a Békés megyei folyószakaszokon teljesít vízirendészeti szolgálatot a nyári időszakban. Feladataik közé tartozik a fürdőzők, a vízitúrázók, a hajósok és a horgászok biztonságának felügyelete, szükség esetén pedig felhívják a figyelmüket az előírások betartására. Eredményességük hátterében a szakmai tudásuk, jogszabályismeretük folyamatos bővítése, frissítése áll.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …