2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Újabb járdaszakaszt korszerűsítettek Gyulán

Megerősíti a Törökzug és a belváros közötti közlekedést annak a járdaszakasznak a korszerűsítése, mely a művészeti iskola előtt teremtett a korábbiakhoz képest egészen új viszonyokat. A fejlesztés részleteiről Kónya István alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Jelentős mértékben erősíti a városrészek közötti kapcsolatot az a járdaszakasz, melynek elkészültéről Kónya István alpolgármester csütörtök délután tájékoztatta a sajtó képviselőit. Az Eötvös utcában már korábban megújult a járda egy jelentős részen, a páros oldalon pedig ezzel majdnem be is fejeződött a munka, hiszen az utca közel teljes hosszában kényelmesen, biztonságosan lehet közlekedni.

Kónya István emlékeztetett, hogy tavaly, a járdafelújítási program részeként önkormányzati saját forrásból megvalósult az Eötvös utca középső szakaszának rekonstrukciója. Közben a város engedélyezte a UPC számára, hogy az alapépítményben elhelyezze a saját védőcsöveit.

Az Eötvös utca végén összesen 215 méteren helyeztek el díszburkolatot. A fák körül most nagyobb zöldfelület jött létre. Ide már ősszel növényeket ültetnek.
Az Eötvös utca ezen, forgalmasabb oldalán még egy közel 100 méteres szakasz nem újult meg. Kónya István azt mondta, ezt a részt az Eötvös-Árpád utca-Béke sugárút körforgalom kialakításakor fogják díszburkolattal ellátni.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …