2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Idén is megrendezik a Szívünk Napját Gyulán

1997 óta minden évben megrendezik a Szívünk Napja című rendezvényt szeptember utolsó vasárnapján, a Szív Világnapja alkalmából Gyulán.

A szervezők ezt a hónapot a szív hónapjának tekintik, így céljuk, hogy ne csak egy napon figyeljenek oda egészségükre az emberek. Ennek érdekében középiskolákban dohányzásellenes, illetve lemondást segítő előadásokat tartanak. Itt többek között a diákok először szembesültek a szén-dioxid kilégzés kapcsán megkapott adatokkal.

Ebben a hónapban a főiskolai hallgatókat is megszólítják. A Gál Ferenc Főiskolán Márk László tart majd előadást a kardiovaszkuláris betegségekről. A gyerekek számára már hagyományosan rajzpályázatot, a gyulai lakosságnak pedig egy receptversenyt hirdetnek a szervezők. Itt olyan recepteket várnak, melyek a magyaros ízvilágot megtartva egészségesebbre lettek hangolva.

A szeptember 30-ai rendezvény helyszíne idén is a Gál Ferenc Főiskola lesz, ahol szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, illetve a versenyek eredményhirdetésével várják az érdeklődőket. Beke Szilvia hangsúlyozta, az érdeklődő hölgyeket arra kérik, hogy piros színű felsőben érkezzenek az eseményre, hiszen egy szívet szeretnének formálni a Szív Világnapja alkalmából.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …