2024. április 19., péntek
FONTOS

A balesetek megelőzéséről tanultak a gyerekek

Az országos Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködve hívta életre a Baleset hete elnevezésű programot. Eleinte Budapest kerületein belül rendezték meg az eseményt, míg idén már országos szintűre nőtte ki magát. A program főként a fiatalokat, iskolásokat szólítja meg prevenciós foglalkozásokkal, bemutatókkal. A rendezvény időpontja nem véletlenül esett az iskolakezdés első heteire, ugyanis ilyenkor a legtöbb településen megnő a kerékpáros balesetek száma.

A katasztrófavédelem munkatársai életszerűen próbálták illusztrálni a gyerekeknek, hogyan zajlik egy tűzoltás vagy egy mentőakció. Az egészségügyi szervek az újraélesztés technikáját mutatták be, a rendőrségtől érkezők pedig a szabályos közlekedési ismeretek átadására törekedtek, emellett kockázatos veszélyhelyzeteket is szemléltettek a gyerekekkel, erre szolgált például a részeg szemüveg. Az egyik állomáson a kerékpározás elengedhetetlen eszközeit gyűjtötték össze a diákok.

A szervezők célja, hogy a megelőzéssel kapcsolatos figyelemfelhívás beépüljön a fiatalok mindennapi gondolkodásába. Fontos tisztában lenni vele, hogy a legtöbb baleset megelőzhető, ezt igazolja az is, hogy a balesetek leggyakoribb oka a sebességtúllépés. Emellett gyakran csupán a figyelmetlenség okozza a bajt, az ittas vezetés mellett pedig egy új veszélyforrás, a vezetés közbeni mobiltelefon használat. A fiatalok mellett mindenkinek szól a Biztonság hete üzenete: ügyeljünk egymásra, vezessünk óvatosan!

Nézze meg ezt is:

Hormon- és szteroidkészítményeket találtak a pénzügyőrök Gyulánál

Az egyenruhások átvizsgáltak Gyulán egy olyan bolgár kamiont, ami különféle gyűjtőárut szállított Angliába. A méretes …